Welke horeca apparatuur dien je allemaal te kopen?

Als nieuwe horecazaak is het zo dat je vooral zal moeten investeren. Dat is op het eerste zicht een beetje vervelend, maar het is noodzakelijk om op een professionele wijze jouw leven in de horecasector te kunnen beginnen. De eerste vraag die je, je op dit vlak altijd zal willen stellen heeft betrekking tot het soort horeca apparatuur welke je in huis moet halen.

Er zijn op de markt heel wat verschillende toestellen terug te vinden waar jij in jouw keuken graag gebruik van zal willen kunnen maken. Ben jij ook benieuwd naar welke horeca apparatuur voor jou nu precies het interessantst is en welke je zeker niet over het hoofd mag zien? Dan is het zeker de moeite waard om je even te verdiepen in de hieronder terug te vinden informatie. 

Kleine horeca apparatuur 

Het spreekt voor zich dat we de horeca apparatuur waar je nood aan kan hebben in jouw zaak kunnen indelen in verschillende categorieën. In eerste instantie is er de kleine horeca apparatuur. Veel mensen zien deze in eerste instantie over het hoofd, niet in het minst omdat ze de focus leggen op de grotere toestellen.

Toch moet het gezegd dat ook verschillende kleine toestellen van absoluut zeer groot belang kunnen zijn in je keuken. Aan welke van deze toestellen jij allemaal nood hebt is uiteraard wel afhankelijk van het soort zaak waarover je beschikt. In ieder geval, kleine horeca apparatuur zijn zaken zoals: 

  1. Een broodrooster; 
  2. Een magnetron; 
  3. Een frituurpan; 

Ondanks het feit dat kleine horeca apparatuur over bescheiden afmetingen beschikt mag het niet worden onderschat welke kostprijs er aan verbonden is. Dit is niet in het minst het geval omdat horecazaken in de praktijk vaak nood hebben aan heel wat verschillende soorten kleine horeca apparatuur. In ieder geval mag het duidelijk zijn, verdiep je ook zeker even op voorhand in het aanbod met kleine horeca apparatuur waar jij mogelijks nood aan kan hebben.

Grote horeca apparatuur 

De focus ligt bij het kopen van horeca apparatuur uiteraard voornamelijk op de grote stukken. Het is in de praktijk altijd belangrijk om goed na te denken over van welke toestellen je allemaal gebruik gaat maken in je professionele keuken. Op dit vlak zijn er tal van verschillende zaken om rekening mee te houden.

In eerste instantie moet je natuurlijk een lijstje maken van het soort toestellen waar je nood aan hebt. Wanneer je dat hebt gedaan zal je deze willen kopen in functie van je budget. Bij het kopen van bepaalde apparatuur is het niet alleen van belang om rekening te houden met de aankoopprijs. Andere zaken waar je zeker bij stil zal willen blijven staan zijn dan ook de volgende: 

  1. Uit welke materialen is de horeca apparatuur gemaakt? 
  2. Op welke garantie kan je rekenen bij je horeca apparatuur? 

Veel mensen kiezen er in eerste instantie voor om horecatoestellen in huis te halen die op kwalitatief vlak net wat minderwaardiger zijn in vergelijking met de alternatieven die op de markt zijn terug te vinden. Zo wordt er bijvoorbeeld lang niet altijd voor gekozen om horeca apparatuur in RVS aan te schaffen, maar kan er bijvoorbeeld ook worden gekozen voor staal. Deze laatste keuze is inderdaad de voordeligste optie, maar de kwaliteit komt niet in de buurt van horecatoestellen die zijn gemaakt van RVS. 

Hoe financier je de aankoop van je horeca apparatuur?

Als beginnende horecazaak zal je op verschillende momenten wellicht even met de handen in het haar zitten. Dat is logisch, want er zijn heel wat verschillende zaken waarin je moet investeren. Dit geldt zeker ook voor de aankoop van je horeca apparatuur.

Het hoeft dan ook niet te verbazen dat heel wat mensen op zoek gaan naar een mogelijkheid om deze kosten of in ieder geval de hoogte van de investering te kunnen drukken. Dat is mogelijk op twee verschillende manieren. We maken op dit vlak dan ook een onderscheid tussen: 

  1. Het aanschaffen van tweedehandse horeca apparatuur; 
  2. Het afsluiten van een lening voor het kopen van je toestellen; 

In de praktijk wordt het eigenlijk aangeraden om te kiezen voor de tweede optie. Dit zorgt er namelijk voor dat je met zekerheid kan rekenen op nieuwe toestellen die je precies die kwaliteit weten te bieden waar jij naar op zoek bent. Dat is echter niet alles.

Daarnaast heb je bij nieuwe apparatuur ook altijd het voordeel dat je bent verzekerd van een prima garantie en kan je op de koop toe de kosten van de lening ook nog eens inbrengen als bedrijfskosten. Een lening afsluiten voor het kopen van je nieuwe horecatoestellen is dus in de praktijk altijd met zekerheid de moeite meer dan waard.