Beleef je vakantie opnieuw met kruiden en specerijen

Heb je een geweldige reis gemaakt naar een bepaald land of naar een reeks bepaalde landen? Zou je dat graag opnieuw beleven maar lukt dan niet door bijvoorbeeld de coronacrisis? Dan is dit misschien een optie voor je: beleef je vakantie opnieuw met behulp van kruiden en specerijen.

Lokale cuisine

Een belangrijk onderdeel van het ervaren van de cultuur in andere landen is de plaatselijke cuisine. In Frankrijk moet je natuurlijk coq au vin en escargots proberen, in Duitsland de bratwurst met kartoffeln, in de Verenigde Staten ontkom je niet aan een goede barbecue, in Thailand is bijvoorbeeld de penang curry een aanrader en in Vietnam moet je toch zeker pho bestelen.

Nu je waarschijnlijk niet op reis kunt door de coronacrisis, kun je wellicht eerdere reizen of vakanties opnieuw beleven door de gerechten waar je daar zo van genoten hebt, zelf te gaan bereiden. Er zijn diverse opties om de kruiden of specerijen te gebruiken waar een bepaald land zo om bekend staat.

Tip: Natuurlijke kruiden van Natural Spices

Penang curry

Laten we als voorbeeld de Thaise penang curry nemen. Een ontzettend lekkere curry die traditioneel gemaakt word met eendenborst, maar die tegenwoordig ook wordt gemaakt met rundvlees, kip, varkensvlees, en zelfs met tofu of garnalen. Hij wordt gemaakt met pindasaus en kokosmelk en verschillende Thaise kruiden. Met de Bangkok-mix van Naturalspices.eu kun je dit gerecht uitstekend zelf bereiden. 

Dit geldt overigens voor bijna alle Thaise gerechten. Je kunt de mix gebruiken om bijvoorbeeld kip, rundvlees en varkensvlees te kruiden, maar denk ook aan het bereiden van noodles. Kortom, met deze kruidenmix haal je een stukje Thailand bij je in huis.

Allergenen

Er zijn veel mensen die één of meerdere voedselallergieën hebben. Dat is uitermate lastig en vervelend omdat je dan veel dingen niet kunt eten. Gelukkig zijn veel kruiden- en specerijenmixen en andere producten bijvoorbeeld gluten- en lactosevrij. Sterker nog, veel mixen bevatten helemaal geen allergenen. Ze zijn daarnaast over het algemeen ook nog vegetarisch, er zit geen toegevoegd zout in en ook geen E-nummers. Erg handig is dat je op naturalspices.eu kunt aangeven van welke allergieën je last hebt en dan zie je automatisch welke producten voor jou wel geschikt zijn.

Uitgelicht: Kruiden kopen online – Natural Spices

Conclusie

Uit dit artikel blijkt dus dat je niet beslist op reis hoeft te gaan om die heerlijke vakantie opnieuw te beleven. Met kruiden en specerijen kom je al een heel eind!