Zo vier jij je verjaardag thuis

Een van de leukste dagen in het jaar is je eigen verjaardag. Althans, voor sommige een confronterende dag, maar voor anderen een mijlpaal. Hoe dan ook, zo’n verjaardag moet gewoon gevierd worden. Een lekker stuk taart, goede bak koffie en heel wat familie en vrienden over de vloer. Dat laatste gaat tegenwoordig wat lastiger. Door de komst van corona is het namelijk niet toegestaan om veel mensen thuis uit te nodigen. Om er toch nog een leuke verjaardag van te maken hebben wij hier enkele tips voor je op een rijtje gezet. Lees dus gauw verder en laat jouw verjaardag niet onopgemerkt voorbij gaan!

De aankleding

Iets wat niet mag ontbreken tijdens een verjaardag is natuurlijk de juiste versiering. Er zijn heel veel mogelijkheden om het huis te versieren tijdens een verjaardag. Zo kun je aan het plafond vlaggetjes bevestigen.De vlaggetjes zijn er in alle soorten en maten. Er zijn tegenwoordig ook veel vlaggetjes verkrijgbaar met leuke teksten erop zoals ‘Happy Birthday’ of ‘Gefeliciteerd met je verjaardag’. Een andere manier om de boel lekker te versieren is door middel van ballonnen. Je kunt ervoor kiezen om allemaal verschillende kleuren te gebruiken of je kies bijvoorbeeld voor een paar specifieke kleuren. Zo kun je bij een sweet 16 de kleuren roze, wit en zilver gebruiken. Je kunt ook gebruik maken van ballonnen waar de leeftijd van de jarige opstaat. Deze passen perfect in het thema. Wat ook leuk is om de ballonnen te vullen met helium. Dit zorgt er namelijk voor dat de ballon opstijgt. Een leuk idee om gebruik te maken van helium ballonnen is om er heel veel op te blazen en er een lintje aan te knopen. Doordat ze allemaal naar het plafond stijgen heb je een soort lint jungle gordijn waar je doorheen kunt lopen.

Digitaal feestje

Door de komst van corona kun je tegenwoordig weinig tot geen mensen bij je thuis uitnodigen. Gelukkig zijn er genoeg manieren om tijdens corona nog wel je verjaardag te kunnen vieren. Er zijn namelijk veel alternatieve mogelijkheden om toch iets vanuit huis te kunnen ondernemen. Zo kun je een soort digitale borrel houden. Je kunt op skype of zoom familie en vrienden uitnodigen en elkaar even zien en bijpraten. Naast elkaar bij te praten kun je ook een spelletje doen tijdens het videobellen. Denk bijvoorbeeld aan bingo of 30 seconds. Op deze manier kun je er toch nog een gezellige avond van maken zonder bij elkaar over de vloer te komen.

Verjaardagskaart

Mocht je nou niet bij het digitale feest kunnen zijn maar toch graag de jarige een fijne verjaardag wensen, dan kan dit door middel van een kaartje sturen. Er zijn verschillende kaartjes te verkrijgen. Zo heb je de ouderwetse papieren kaarten waarop je zelf een boodschap schrijft. Ook zijn er kaarten waarbij een muziek afspeelt zodra de kaart wordt geopend. Sinds kort bestaan er zelf verjaardagskaarten waarin je een videoboodschap kunt plaatsen. Hoe tof is dat! In de kaart zit een soort schermpje waar de afzender op te zien is. Persoonlijker dan dit kan het haast niet op gebied van kaartjes sturen.